Det blev ingen rolig tillställning för Umeå FC mot Hammarby TFF under söndagen. Gästerna vann med 1-0 efter ett sent avgörande.

22 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Segern var dock rättvis ska sägas. Det var HTFF som ägde stora delar av matchen och gjorde det svårt för hemmalaget. Trots det var det Umeå FC som fick första halvleks stora målchans då William Hofvander frispelade Kerfala Cissoko men avslutet gick utanför.

Ju längre matchen led, ju större blev HTFF:s press och tillslut kunde inte Umeå FC stå emot. I den 90:e matchminuten drog inhoppande Isak Vurel ett skott från distans, otagbart för Pontus Eriksson i hemmamålet.

Noterbart var att Adam Sandström var tvungen att kliva av efter uppvärmningen efter en känning i ljumsken. Stefan Lindmark var åter i matchtruppen efter sin handskada, dock bara med två fotbollspass i benen.

Umeå FC får snabbt slicka såren och rikta in sig på att ta revansch på sig själv i det kommande norrlandsderbyt mot Piteå som spelas redan nu på torsdag.

Ettan Norra, omgång 24
Umeå FC – Hammarby TFF 0-1 (0-0)
Målen: 0-1 (90) Isak Vurel
Varningar UFC: Hugo Bergström, William Hofvander, Kerfala Cissoko
Så spelade Umeå FC:
Pontus Eriksson
Hugo Bergström (ut 80), Filip Stankovic, Tobias Westin, Severin Tatolna
Isac Spanedal, David Ekman, Alexander Seger, William Hofvander
Jonathan Lundbäck, Kerfala Cissoko
Ersättare: Cameron Hogg, Rasmus Andersson, Stefan Lindmark, William Ekenberg (in 80), Isak Johansson, Adam Sandström, Felix Rhodin