Med matchens sista spark ordnade inhoppande Anton Nyholm en poäng för Umeå FC i bortamötet med Karlstad Fotboll.

Men likt matchen mot Stocksund förra helgen satte man sig i en knepig situation även mot Karlstad. Hemmalaget tog ledning i den 24:e minuten genom Noel Björk. Bara sex minuter senare nickade Yasuoka Takuto in 2-0 på en hörna. Tungt för ett Umeå FC som då var det bättre laget.

Det fortsatte man vara mot ett hemmalag som föll allt djupare och man skapade också målchanser. Alexander Seger prickade stolpen och Isac Spanedals friläge räddades av en utrusande Mathias Karlsson. Men just innan halvtid fick Umeå FC känning. William Hofvander frispelade Kerfala Cissoko som blev nerriven av Karlsson och domaren pekade på straffpunkten. Cissoko klev själv fram och reducerade till 1-2.

Umeå FC ägde i princip hela den andra halvleken och man hade en boll inne men Spanedal vinkades av, tveksamt, för offside. Sedan, i matchens fjärde övertidsminut, fick Umeå FC en frispark. Segers inspel letade sig fram till Cissoko som prickade ribban och på returen dök inhoppande Anton Nyholm upp och stötte in kvitteringen. Målet betydde en poäng med sig hem till Umeå.

Nu väntar två raka hemmamatcher för Umeå FC:s del, först ut är Vasalund på söndag.

Ettan Norra, omgång 22
Karlstad Fotboll – Umeå FC 2-2 (2-1)
Målen: 1-0 (24) Noel Björk, 2-0 (31) Yasuoka Takuto, 2-1 (44) Kerfala Cissoko (straff), 2-2 (90+4) Anton Nyholm (Kerfala Cissoko)
Varningar UFC:
Så spelade Umeå FC:
Cameron Hogg
Tobias Westin (ut 69), Filip Stankovic, Rasmus Andersson, Severin Tatolna (ut 90)
Isac Spanedal (ut 87), Alexander Seger, Adam Sandström (ut 87), William Hofvander
Jonathan Lundbäck (ut 69), Kerfala Cissoko
Ersättare: Pontus Eriksson, Hugo Bergström (in 69), Yosef Aksoy, William Ekenberg (in 87), Isak Johansson (in 87), David Ekman (in 90), Anton Nyholm (in 69)