Umeå FC och Stocksund bjöd på ordentlig rock n’ roll under söndagen.

28 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Och inledningen var en mardröm för Umeå FC. Inom loppet av fyra minuter mellan den 9:e till 13:e matchminuten gick gästerna Stocksund upp till en 3-0-ledning efter minst sagt svagt försvarsspel från hemmalagets sida.

Man skulle dock väckas till liv. Man fick med sig en billig straff som Kerfala Cissoko utnyttjade och sedan satte planens främsta spelare, William Hofvander, 2-3 med ett välplacerat långskott. Så hade det gått 34 minuter. Umeå FC hade bud på kvitteringsbollar innan haltidspausen, men lyckades inte förvalta sina lägen.

Om någon trodde att det skulle lugna ner sig i den andra halvleken så fick dom fel. Sju minuter in så satte Stocksund 4-2 efter ett minst sagt tveksamt domslut (där bollen var utanför sidlinjen).

Sen startade Umeå FC en gigantisk press i jakten på först och främst en reducering. Man skapade i princip målchans i varenda anfall men både flyt och skärpa saknades i de avgörande lägena.

Istället släppte huvuddomare Jasmin Svraka en solklar frispark på Alexander Seger, Stocksund kontrade, fick frispark och satte snyggt 5-2 på samma frispark.

Kerfala Cissoko reducerade visserligen till 3-5 efter en snygg upprullning men det hjälpte föga. Stocksund vann denna rock n’ roll-tillställning med 5-3.

Nu väntar Karlstad borta kommande lördag för Umeå FC:s del.

Ettan Norra, omgång 21
Umeå FC – IFK Stocksund 3-5 (2-3)
Målen: 0-1 (9) Fabian Tristen, 0-2 (10) Ömür Pektas, 0-3 (13) Fabian Tristen, 1-3 (29) Kerfala Cissoko (straff), 2-3 (34) William Hofvander (Rasmus Andersson), 2-4 (52) Lukas Sunesson, 2-5 (82) Simon Miedinger, 3-5 (86) Kerfala Cissoko (Jonathan Lundbäck)
Varningar UFC: Jonathan Lundbäck, Kerfala Cissoko, Hugo Bergström, Filip Stankovic