Umeå FC är glada över att kunna meddela att Hugo Bergström, 21, har förlängt sitt avtal. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2025.

Den Ersmarks-fostrade försvararen kom till Umeå FC:s organisation inför säsongen 2017, då till UFC Akademi, och skrev sitt första A-lagskontrakt under sommaren 2020.

Hittills har han spelat 25 matcher för Umeå FC, varav två matcher i Superettan. Nu står det klart att Bergström har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2025.

Varför valde du att förlänga ditt kontrakt?
– Det finns flera anledningar till att jag valde att förlänga med ufc. Främst eftersom att jag gillar riktningen som föreningen har tagit med att släppa fram många egenproducerade spelare, dessutom ser jag väldigt ljust på den sportsliga framtiden för klubben. Klubben har etablerat sig väl under åren vilket varje år lockar skickliga och professionella spelare. Med en ambitiös ledarstab och en homogen grupp spelare har jag inget tvivel på att vi kommer va uppe och fajtas om Superettan-plats.

Du har haft en tuff säsong med skador, hur har det varit?
– Givetvis har säsongen inte blivit som jag tänkte mig med flertal bakslag men de har aldrig funnits någon idé för mig att gräva ner huvet och ge upp, sånt gör jag inte. Trots frånvaron från matcher och träningar har jag fått konstant backning av tränare, fysio och medspelare som försäkrat mig om att bättre tider kommer om jag är villig att göra jobbet.

Vad är dina mål med Umeå FC?
– Som jag beskrev tidigare tror jag att om vi fortsätter på inslagen väg kommer vi slåss för superettan och min personliga målsättning är givetvis att hjälpa klubben nå dit. Drömmen är att uppnå nått stort med klubben man tillhört sen tidiga tonåren.

Adam Chennoufi om Hugo Bergström:
– Hugo har haft en tung säsong i ryggen med diverse skador, något som kan hända vilken fotbollsspelare som helst. Frågan blir hur man tacklar det och där Hugo varit exemplarisk och det var kul att se honom på banan igen förra helgen.
– Det var aldrig någon diskussion om att vi ville fortsätta vår framtid tillsammans med Hugo och är glad att vi får göra det. Det är en Umeå-produkt som vi vet är en toppspelare på sin position i Ettan och dessutom en viktig pusselbit i det Umeå FC vi vill bygga med sina egenskaper utanför planen.