Trots ett chans-och spelövertag lyckades Umeå FC inte bärga alla tre poäng i bortamötet med Täby. Matchen slutade 1-1 efter mål av Kerfala Cissoko.

Det var en rätt chansfattig tillställning under de första 45 minuterna men tog fart under den andra halvan.

Hemmalaget tog ledningen bara minuten in i den andra halvleken då Samuel Dawid Rydz tog tillvara på sin egen retur och satte 1-0.

Men Umeå FC svarade relativt omgående när dagens bästa UFC-spelare William Hofvander frispelade Kerfala Cissoko som via målvakten satte 1-1. Sen var det Umeå FC som låg på för ett segermål.

Närmast var David Ekman som dock fick se sitt avslut räddas av Täbys David Mikhail.

Glädjande var att Hugo Bergström spelade sina första minuter i seriesammanhang för året efter sin lårskada.

Nu väntar IFK Stocksund hemma kommande söndag.

Ettan Norra, omgång 20
Täby FK – Umeå FC 1-1 (0-0)
Målen: 1-0 (46) Samuel Dawid Rydz, 1-1 (57) Kerfala Cissoko (William Hofvander)
Varningar UFC:
Så spelade Umeå FC:
Pontus Eriksson
Tobias Westin, Filip Stankovic, Yosef Aksoy, Rasmus Andersson
Adam Sandström (ut 75), David Ekman (ut 75), Alexander Seger, William Hofvander (ut 88)
Anton Nyholm (ut 83), Kerfala Cissoko
Ersättare: Cameron Hogg, Hugo Bergström (in 88), Amaro Bahtijar (in 75), William Ekenberg (in 83), Isak Johansson (in 75)