Den 18-årige mittfältaren Felix Rhodin tar steget från UFC Akademi till Umeå FC. Kontraktet gäller över säsongen 2026.

Felix anslöt till Umeå FC:s organisation inför säsongen 2021 från moderklubben GUIF. Under fjolåret skrev han ett ungdomskontrakt med UFC Akademi men tar nu steget upp till Umeå FC. Avtalet sträcker sig över säsongen 2026.
– Det känns väldigt roligt och spännande att ha skrivit mitt första A-lags kontrakt och det kommer bli väldigt bra för min utveckling. Jag ser verkligen fram emot att få spela fotboll i Umeå FC!, säger Rhodin.

Felix har haft ett väldigt bra år i UFC Akademi i Division 3 där han efter halva säsongen bland annat gjort 13 mål och med det leder den totala skytteligan.
– Det har varit ett väldigt roligt år där jag bara har njutit av fotbollen och haft bra tränare och spelare runt mig. Den här säsongen har känts som en revansch efter korsbandskadan för mig, säger han.

Som Felix säger så åkte han på en tung knäskada under sitt förstå år i UFC Akademi.
Hur har den skadan präglat dig?
– Det fick mig nog att inse hur mycket jag älskade fotbollen och att jag verkligen ville satsa på det. Jag har tagit med mig mycket från det som kommer gynna mig resten av min karriär.

Trots att han nu har sitt namn på en plats i Umeå FC:s omklädningsrum så blir det inte en helt ovan miljö då han tränat kontinuerligt med laget under säsongen.
– Det är en väldigt bra och skön grupp där alla tagit hand om mig väldigt bra och varit väldigt schyssta!

För de som inte sett dig spela, beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag skulle säga att jag är teknisk spelare med bra spelförståelse och som har en bra vänsterfot.

Om vi tittar kortsiktigt här under hösten, med vilken målsättning kliver du in med?
– Att bara fortsätta njuta av fotbollen och utvecklas ännu mer och hade även varit en bonus att få göra debut för Umeå FC, avslutar Rhodin.

Felix Rhodin kommer att spela i tröjnummer 76.

Felix blir den nionde spelaren i årets Umeå FC som tagit steget upp via UFC Akademi.

Adam Chennoufi om Felix Rhodin:
– Felix är en bollskicklig spelare som haft en fin utvecklingskurva under 2023. Han är väldigt ambitiös och det ska bli jättekul att se honom ta sig an Ettan!