För andra gången gången den här säsongen besegrade Umeå FC Nordic United, och det med siffrorna 3-2.

27 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var en sevärd tillställning mellan hemmalaget Umeå FC och topplaget Nordic United på söndagen.

Gästerna dominerade inledningen och tog också ledningen efter tio minuter genom en fin nick av Mahmut Özen. Men Umeå FC skulle äta sig in i tillställningen och började så smått skapa målchanser.

Kvitteringen kom också välförtjänt. Ett långt Severin Tatolna-inlägg nådde Anton Nyholms panna som snyggt styrde ner den till Kerfala Cissoko som stötte in sitt åttonde mål mål för säsongen.

Det andra halvleken inleds med mycket duellspel och många avbrott. Men efter en hörna tog Umeå FC ledningen. En precis Alexander Seger-hörna hittade återigen Anton Nyholms panna som snyggt placeringsnickade in 2-1.

Med cirka 20 minuter kvar att spela så revs Cissoko ner av Nordics Mamadouba Diaby som då fick sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Men trots en man mindre hittade gästerna en kvittering kort därefter. Lagets notoriske målskytt Shirko Shhab sprang sig fri och placerade in 2-2.

Men Umeå FC skulle svara. Efter ett fint kombinationsspel letade bollen sig tillslut till William Hofvander som dundrade in 3-2 till Umeå FC.

Sen inleddes en kraftig offensiv av Nordic United med ex antal höjdbollar in i Umeå FC:s straffområde, men med hårt jobb och en stabil Pontus Eriksson som sista utpost så lyckades man freda målet och bärga sin andra trea mot Nordic United denna säsong.

Nu väntar Täby FK på bortaplan kommande helg.

Ettan Norra, omgång 19
Umeå FC – Nordic United 3-2 (1-1)
Målen: 0-1 (10) Mahmut Özen, 1-1 (35) Kerfala Cissoko (Anton Nyholm), 2-1 (67) Anton Nyholm (Alexander Seger), 2-2 (77) Shergo Shhab, 3-2 (81) William Hofvander (Tobias Westin)
Varningar UFC: Amaro Bahtijar, Isac Spanedal
Utvisning Nordic United: Mamaouba Diaby (2 gula kort)
Pontus Eriksson
Tobias Westin, Filip Stankovic, Yosef Aksoy, Severin Tatolna (ut 85)
Linus Marklund (ut 27), Stefan Lindmark, Alexander Seger, William Hofvander (ut 85)
Anton Nyholm (ut 85), Kerfala Cissoko (ut 90)
Ersättare: Cameron Hogg, Isac Spanedal (in 27), Amaro Bahtijar (in 85), Lukas Bergqvist (in 85), Isak Johansson (in 85), Adam Sandström, David Ekman (in 90)