Marginalerna var emot när Umeå FC föll borta mot FC Stockholm, bland annat missade man en straff med tio minuter kvar. Slutresltatet skrevs till 2-1.

Annars öppnade Umeå FC på bästa sätt. Redan efter 13 minuters spel gav Jonathan Lundbäck bortalaget ledningen efter ett välplacerat långskott. William Hofvander var sedan nära på att utöka ledningen efter ett kanonskott, men hemmamålvakten Gustav Nyberg avvärjde.

Ju närmare halvtidspausen man kom ju mer tog hemmalget över spelet och började skapa chanser. Pontus Eriksson tvingades till några svettiga räddningar men i halvlekens sista spark (nick) var han tvungen att kapitulera. Ett fint inlägg från vänsterkanten styrdes in av en framspringande Luka Dobrijevic.

Bara fem minuter in i den andra halvleken tog FC Stockholm också ledningen. Deras notoriske målskytt Dida Rashidi höll sig framme på ett inspel och bombade in 2-1.

Umeå FC:s målskytt Jonthan Lundbäck var med halvtimmen kvar tvungen att lämna efter en misstänkt lårskada och ersattes av Anton Nyholm. Han hade inte varit inne på plan mer än några minuter när han fick ett fint läge men en Stockholm-försvarare täckte i sista stund. En liten stund senare nådde nämnde Nyholm högst på en hörna men bollen träffade ribban.

Den stora kvitteringschansen kom dock med tio minuter kvar att spela. Kerfala Cissoko blev nerriven och domaren pekade på straffpunkten. Men William Hofvanders straff räddades av Gustav Nyberg och Umeå FC gick poänglösa på från bortamötet mot FC Stockholm.

På söndag väntar serietrean United Nordic hemma på Umeå Energi Arena.

Omgång 18, Ettan Norra
Målen: 0-1 (13) Jonathan Lundbäck (Stefan Lindmark), 1-1 (45) Luka Dobrejevic, 2-1 (50) Dida Rashidi
Varningar UFC: Rasmus Andersson, Filip Stankovic
Så spelade Umeå FC:
Pontus Eriksson
Tobias Westin, Filip Stankovic, Rasmus Andersson, Lukas Bergqvist (ut 78)
Linus Marklund (ut 69), Stefan Lindmark (ut 70), Alexander Seger, William Hofvander
Jonathan Lundbäck (ut 59), Kerfala Cissoko
Ersättare: Cameron Hogg, Yosef Aksoy, Isac Spanedal (in 69), Severin Tatolna (in 78), David Ekman (in 70), Anton Nyholm (in 59)