Mittbacken Filip Stankovic, 24, är klar för Umeå FC. Kontraktet sträcker sig säsongen ut.

Filip anlände till Umeå under söndagen och gör sin första träning med laget på måndagen. Stankovic senaste klubbadress är Piteå IF där han spelade två säsonger och totalt 55 matcher. Innan dess har har representerat både Karlslund och Degerfors IF.

Hur känns det att skriva på för Umeå FC?
– Det känns jättebra, jag ser fram emot att spela här. Jag har haft dialog med Umeå FC sedan tidigare och hört väldigt gott om klubben och de har bara förstärks sedan vi pratat och jag har flyttat upp. Så jag är förväntansfull och ser fram emot att träffa lagkamraterna, säger Filip och fortsätter:
– Umeå är ett lag som satsar och vill uppåt, spelar attraktiv fotboll, vill styra matcherna och jobbigt lag att möta med högt tempo. Så det ska bli kul att få spela här och kunna bidra med mitt spel.

Beskriv dig själv som spelare!
– Jag älskar att vinna och gör mitt yttersta för det. Kommunikativ, bra med boll att bryta linjer samt duellstark.

Vad kliver du in med för målsättning?
– Jag kliver in enormt taggad och med mycket energi. Hoppas att så många som möjligt kommer till arenan och stöttar oss så ska vi se till att få en fin höst tillsammans och slåss om topplatserna.

Filip Stankovic kommer att spela i tröjnummer 13.

Adam Chennoufi om Filip Stankovic:
– Filip är bolltrygg mittback som är bra i duellspelet. Han är en professionell spelare som passar väl in i vår grupp samt bidra med sin erfarenhet från Superettan och Ettan.