Trots en bra form, fem matcher utan förslut, kunde inte Umeå FC rå på topplaget Dalkurd. Förlusten skrevs till 2-0.

Trots det var det en första halvlek som var jämn spelmässigt. Båda lagen hade sina lägen, men känslan var också att det lag som skulle få det första målet skulle ha en stor fördel. Det gick dessvärre till hemmalaget. Efter en hörna så nickade nyförvärvet Imed Louati in 1-0.

Bara fyra minuter in i den andra halvleken utökade samme Louati Dalkurds ledning till 2-0 och det blev för tufft för Umeå FC. Man försökte hitta en reducering men lyckades aldrig skapa någon riktig het målchans. Närmast var Isac Spanedal med ett distansskott.

Nu väntar Norrlandsderby hemma mot Boden på söndag.