Det blev en riktig målfest när Umeå FC besegrade FC Stockholm i återstarten av Ettan Norra. Trots underläge två gånger om lyckades man ändå vinna med 4-3.

23 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Ettan Norra var tillbaka efter sommaruppehållet och vilken match Umeå FC och FC Stockholm bjöd publiken på.

Gästerna tog ledningen tidigt efter ett försvarsmisstag från Umeå FC, men hemmalaget skulle få igång cylindern.

Yosef Aksoy nickade in kvitteringen efter 21 minuter, hans första mål i Umeå FC-tröjan, efter en delikat framspelning av Alexander Seger.

Umeå FC fortsatte diktera villkoren och tillslut kom också 2-1. William Hofvander stod för en utmärkt prestation när han slet sig lös från en FC Stockholm-försvarere innan han hittade in till en helt ren Kerafala Cissoko som bara hade att stöta in sitt sjätte mål för säsongen.

Men den här matchen skulle ta en annan vändning. Precis innan halvtidpausen fick FC Stockholm en frispark just utanför straffområdet som Cameron Hogg släppte en retur på och Daniel Sterner enklt kunde sätta sitt och gästernas andra mål för dagen.

Sedan var den andra halvleken inte ens en minut gammal när den tidigare UFC-spelaren Jens Stigedahl slog ett fint inlägg som Dida Rashidi, på volley, tryckte in i bortre hörnet. Väldigt vackert.

Men Umeå FC skulle resa sig ytterligare en gång och stor segerorganisatör blev inhoppande Severin Tatolna. Först dundrade han in 3-3 rakt upp i krysset med kvarten kvar och men tio minuter kvar av matchen vann han bollen på mittplan, trampade iväg och hittade Jonathan Lundbäck på bortre stolpen som stötte in 4-3.

Umeå FC visade både styrka och moral efter att vid två tillfällen vända på matchen samtidigt som man fick en perfekt start på höstsäsongen.

Ettan Norra, omgång 15
Umeå FC – FC Stockholm 4-3 (2-2)
Målen: 0-1 (12) Daniel Sterner, 1-1 (21) Yosef Aksoy (Alexander Seger), 2-1 (42) Kerfala Cissoko (William Hofvander), 2-2 (45) Daniel Sterner), 2-3 (46) Dida Rashidi, 3-3 (73) Severin Tatolna (Kerfala Cissoko), 4-3 (81) Jonathan Lundbäck (Severin Tatolna)
Varningar UFC: William Hofvander