Umeå FC är glada över att kunna meddela att Adam Sandström, 21, har förlängt sitt avtal. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2026.

Den Sandåkern-fostrade mittfältaren kom till Umeå FC:s organisation inför säsongen 2018, då till UFC Akademi, och skrev sitt första A-lagskontrakt inför säsongen 2021.

Hittills har han spelat 28 matcher och gjort tre mål för Umeå FC. Nu står det klart att Sandström har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2026.

Adam Sandström:
– Klubben var tidigt tydlig med mig att dom ville förlänga kontraktet och det känns bra att man tror på mig vilket var en stor faktor. Tyvärr har jag haft mycket skadeproblem under mina två första A-lagssäsonger så det har nog varit de tuffaste åren hittills i min karriär då man aldrig riktigt fått chansen att visa upp sig på riktigt. Men jag har känt mig i bra form under många stunder i år så jag hoppas bara jag får vara skadefri resten av säsongen och visa så mycket som möjligt på planen. Målet är att bidra till att vi tar oss upp till Superettan under de kommande åren och spela så bra fotboll som jag kan.

Adam Chennoufi, sportchef:
– Adam är en Umeå-fostrad spelare som vi tror väldigt mycket på. Det är en poängspelare som vill gå rakt på mål och han har en sällsynt spets med sin speluppfattning och skicklighet. Han har redan nu visat att han i sina bästa stunder är en toppspelare i Division 1. Vi ser Adam som en viktig pusselbit i den stomme som skall ta Umeå FC uppåt i seriesystemet.