Sommarfönstret har varit öppet ett tag och truppen återsamlades under förra veckan. Vi kollade läget med sportchef Adam Chennoufi om hur han ser på vårsäsongen och vilka prioriteringar som finns under sommarfönstret.

Hur tycker du laget har presterat under vårsäsongen?
– Höga toppar och djupa dalar, glädjande att vi lyckas repa oss efter vissa sämre prestationer för att sedan avsluta vårsäsongen på ett bra sätt.

Vad är du extra nöjd med?
– Jag gillar moralen som finns i detta lag, vi har haft en bred trupp med tuff konkurrens, oavsett vem som startar eller är på sidan så drar alla åt samma håll, vilket man tydligt kan se på inhopparnas avgörande insatser i matcherna!

Vilka områden tycker du att det finns förbättringspotential i?
– Under våren lade vi stort fokus på att få kompakthet, från våra anfallare ner till backlinje och målvakt. Vi tog stora kliv i vårt försvarsspel men vi behöver fortsätta bli ännu svårare att göra mål på.

Om vi kollar på de nya spelarna, hur tycker du att dom har skött sig?
– Jag är väldigt nöjd med dom, inte bara för deras prestationer på plan men även de karaktärer som kommit in och bidragit till en ökad professionalitet.

Ni tog beslutet att bryta Frankline Okoyes avtal under våren. Är det något du vill kommentera kring det?
– Vi värvade hit Frankline i vetskap om att han ej skulle vara i fullt slag under våren. Det är en spelare som vi såg skulle kunna blomma hos oss på sikt så därför känns det tråkigt och synd att det blev som det blev, men fotboll på elitnivå kan se ut så här ibland och det kändes bra att alla parter kunde skiljas åt som vänner och gå vidare på ett bra sätt.

Utifrån att han och nu även Federico Peña lämnat är det nånting ser över nu under transferfönstret?
– Vi håller ett öga på spelare i backlinjen, nu har truppen varit i träning sedan i torsdags och vi ska sätta oss ner och utvärdera den fysiska statusen hos grabbarna för att sedan se om vi måste agera. En sån spelare är bland annat Hugo Bergström som missade hela våren pga skada. Han har dock varit i träning här nu inledningsvis och vår förhoppning är att han är redo till höststarten.

Hur ser du på truppläget i övrigt?
– Det ser lovande ut. Vi har fått in ambitiösa spelare med längre avtal som direkt höjer nivån men också tar kliv i sin utveckling.
En viktig faktor till den hårda konkurrens som finns i truppen är den lokala generation från akademin som varje år blivit mer och mer etablerad på elitnivå. Det är en stomme som vi vill ska fortsätta pusha klubben mot högre höjder. Det är prio i truppbygget och dialoger om förlängningar är påbörjade med de spelare vars avtal går ut efter säsongen.