Halva seriern är avklarad och vi kollade läget med huvudtränaren Magnus Henrysson om vad han säger om Umeå FC:s vår med lite distans.

Vad säger du om er första halva av säsongen?
– Jag känner ändå att tack vare avslutningen av vårsäsongen så är jag relativt nöjd med antalet poäng och tabellplacering. Sedan hade jag önskat mer poäng och att vi hade spelat bättre vissa matcher.

Vad är du extra nöjd med och varför?
– Att vi vände en negativ trend, efter fyra raka förluster vända och avsluta våren på en bra sätt.

Vad anser du att ni måste slipa på till hösten?
– Vi behöver se över alla delar i spelet. Hur vi anfaller, hur vi försvarar, hur vi ska undvika omställningar. Offensiva fasta är definitivt något vi måste se över och lägga mer tid på.

Det blev som vanligt en stor omsättning med spelare inför säsongen, hur tycker du att de nya har kommit in i det?
– Spelarna har tagit hand om varandra på ett bra sätt. Det är svårt att flytta till en ny stad och sedan är det ännu tuffare om man inte startar. Jag tycker att alla spelare har dragit åt samma håll och verkligen har gjort sitt bästa för laget, framförallt när vi hade en tuffare period med fyra förluster.

Om du får plocka ut en match från våren som gjorde dig mest nöjd, vilken är det då och varför?
– Matchen mot Karlstad är den som jag är mest nöjd med spelmässigt, taktiskt så är matchen mot Vasalund riktigt bra där vi följer en matchplan perfekt. Sedan så är vändningen mot United Nordic något som jag minns med glädje.

Och den match som du är mest besviken över?
– Matchen mot Sollentuna är mardrömsmatch där inget fungerar. Det var också under en period där vi hade förlorat tre matcher innan och denna blev den fjärde raka förlusten.

När börjar ni träna igen?
– Vi startar upp den 13:e juli. Då har alla fått en välförtjänt och välbehövlig vila.

Vad kommer fokuset ligga när ni väl sätter igång?
– Till en början så kommer det handla om att aktivera kropparna efter en vila. Spelarna har haft ett program att följa så den fysiska statusen kommer vara bra.

Vad gör du annars på semestern?
– För egen del så har det varit fotbollscuper med barnen i Lycksele och Piteå. I detta nu väntar vi på att resa till Alcudia för lite semester och bad och ladda batterierna för höstsäsongen.