Umeå FC fixade en poäng mot Motala i vårsäsongens sista match efter en sen upphämtning.

På ett gassande Motala IP skulle vårsäsongen stängas, men efter den första halvleken såg det ut som att Umeå FC skulle gå lottlösa.

Motala hade gjort både 1-och 2-0 under den första halvleken och Umeå FC hade svårt att skapa några riktigt klara målchanser.

Men man skulle vakna och framförallt när man genomförde kvadruppelbytet med 25 minuter kvar. In kom Jonthan Lundbäck, Anton Nyholm, Lukas Bergqvist och Isac Spanedal.

Med kvarten kvar hittade Bergqvist till Nyholm som flippade bollen vidare till Rasmus Andersson som snyggt volley-placerade in reduceringen.

Med fem minuter kvar kom också kvitteringen. Stefan Lindmark spelade snyggt fram till Lundbäck som tog ner bollen med bröstet och smällde in 2-2 i bortre burgavel.

Alexander Seger och Lukas Bergqvist var sedan när att skjuta 3-2 till Umeå FC men skotten gick både över och utanför.

Nu går Ettan Norra och Umeå FC på sommarledighet. Nästa match för Umeå FC är den 30 juli när FC Stockholm kommer på besök.

Ettan Norra, Omgång 14
Motala AIF – Umeå FC 2-2 (2-0)
Målen: 1-0 (13) Valon Silka, 2-0 (33) Självmål, 2-1 (75) Rasmus Andersson (Anton Nyholm), 2-2 (85) Jonathan Lundbäck (Stefan Lindmark)
Varningar UFC: Isac Spanedal
Pontus Eriksson
Tobias Westin (ut 68), Yosef Aksoy, Rasmus Andersson, Severin Tatolna
Linus Marklund (ut 68), Alexander Seger, Stefan Lindmark, William Hofvander (ut 68)
Kerfala Cissoko (ut 68), Adam Sandström (ut 78)
Ersättare: Cameron Hogg, Amaro Bahtijar (in 78), Jonathan Lundbäck (in 68), Lukas Bergqvist (in 68), David Ekman, Anton Nyholm (in 68)