Umeå FC tog en tung trepoängare när man besegrade svårspelade Vasalund med 2-1 på bortaplan.

Tittar man tillbaka i tiden är segrar borta mot Vasalund lätträknade, men på söndagen bröt man det mönstret. Umeå FC tog ledningen i mitten av den första halvleken efter att Jonathan Lundbäck läckert frispelat Kerfala Cissoko som med ett snyggt lobbskott satte 1-0.

Kvitteringen kom relativt snabbt då skicklige Petrus Kocadag gled igenom Umeå FC-försvaret och satte 1-1.

Vasalund tryckte ner Umeå FC i början av den andra halvleken, men man visade prov på ett stabilt försvarsspel. Istället så frispelade Alexander Seger en djupledsgående Lukas Bergqvist som tryckte in 2-1 till Umeå FC, hans första mål i den blå tröjan.

Resten av matchen fick gästerna rikta in sig på försvarsspel vilket man gjorde med den äran och tillslut kunde man också bärga tre poäng.

Nu väntar norrlandsderby mot Piteå på fredag där Umeå FC:s samarbetspartners bjuder på fri entré! Avpsark klockan 19.00.

Ettan Norra, omgång 12
Vasalunds IF – Umeå FC 1-2 (1-1)
Målen: 0-1 (23) Kerfala Cissoko (Jonathan Lundbäck), 1-1 (29) Petrus Kocadag, 1-2 (65) Lukas Bergqvist (Alexander Seger)
Varningar UFC: Tobias Westin
Pontus Eriksson
Tobias Westin, Yosef Aksoy, Rasmus Andersson, Severin Tatolna
Isac Spanedal (ut 89), Alexander Seger (ut 80), Stefan Lindmark, Lukas Bergqvist
Kerfala Cissoko (ut 80), Jonathan Lundbäck (ut 66)
Ersättare: Cameron Hogg, William Ekenberg (ut 89), Federico Peña, Adam Sandström (in 66), David Ekman (in 80), Anton Nyholm (in 80)