Umeå FC åkte på en tung förlust hemma mot Täby på söndagen. Gästerna gjorde två snabba mål i mitten av den första halvleken och trots mängder av målchanser förblev Umeå FC mållösa.

20 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Trots att Täby tidigt tog ledningen dubbelt om var det Umeå FC som skapade matchens första riktigt stora målchans. Adam Sandström frispelade William Hofvander vars skott räddades av Täby-målvakten.

Efter kvarten gjorde Täby 1-0 genom Samuel Dawid Rydz då han helt fri med Pontus Eriksson placerade in ledningsmålet. Bara fem minuter senare utökade gästerna till 2-0 genom samma Samuel Dawid Rydz från straffpunkten.

Hemmalaget tryckte sedan på för att få till en reducering men trots mängder av målchanser fick man aldrig in bollen och Täby kunde avgå med segern.

Nu väntar IFK Stocksund borta på söndag.

Ettan Norra, omgång 10
Umeå FC – Täby FK 0-2 (0-2)
Målen: 0-1 (15) Samuel Dawid Rydz, 0-2 (20) Samuel Dawid Rydz (straff)
Varningar UFC: Tobias Westin, William Hofvander, Amaro Bahtijar
Så spelade Umeå FC:
Pontus Eriksson
Amaro Bhatijar, Yosef Aksoy, Tobias Westin, Severin Tatolna
William Hofvander (ut 73), Alexander Seger, Stefan Lindmark, Isac Spanedal (ut 73)
Adam Sandström (ut 73), Kerfala Cissoko
Ersättare: Cameron Hogg, Jonathan Lundbäck (in 73), William Ekenberg, Federico Peña, Isak Johansson (in 80), David Ekman, Anton Nyholm (in 73)