Med fyra raka förluster i ryggen så svarade Umeå FC upp med en toppeninsats i hemmamötet med Karlstad Fotboll. Man vann övertygande med 3-0.

26 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var två lag med sviktande form som möttes under söndagen. Umeå FC kom med fyra förluster i ryggen och Karlstad stod endast på åtta poäng inför matchen.

Men det var inget snack denna dag. Redan efter sex minuter fick hemmalaget straff efter att Adam Sandström blivit fälld. Han tog själv straffen men  Karlstad-målvakten Mathias Karlsson räddade.

Men Umeå FC skulle ändå ta ledningen. Kerfala Cissoko snodde påpassligt bollen av Ilir Berisha och lobbade snyggt in 1-0.

Bara fem minuter senare tog Adam Sandström revansch på straffmissen. Yosef Aksoy drev igenom hela Karlstad-försvaret och fick tillslut in bollen till Cissoko som stötte ner den till Sandström som placerade in 2-0.

Hemmalaget skulle sedan punktera matchen två minuter in i den andra halvleken och det var snyggt. Man sågade sig igenom Karlstad-försvaret på ett väldigt fint sätt där tillslut Sandström hittade en insusande Isac Spanedal som tryckte in 3-0.

Umeå FC spelade sedan av matchen på ett övertygande sätt och tog tre välbehövliga poäng.

På söndag väntar ännu en hemmamatch då Täby FK kommer på besök.

Ettan Norra, omgång 9
Umeå FC – Karlstad Fotboll 3-0 (2-0)
Målen: 1-0 (20) Kerfala Cissoko, 2-0 (25) Adam Sandström (Kerfala Cissoko), 3-0 (48) Isac Spanedal (Adam Sandström)
Varningar UFC: Stefan Lindmark, Linus Marklund, Rasmus Andersson, Tobias Westin