Det blev en otroligt tung kristi himmelsfärdsdag för Umeå FC. Sollentuna vann enkelt med 4-2 efter att ha gjort fyra mål i den första halvleken.

Umeå FC är just inne i en negativ trend och den fortsatte mot Sollentuna. Hemmalaget gick upp till en 4-1-ledning redan i den första halvleken.

Bara minuterna in i den andra halvleken gjorde man även 5-1. Jonathan Lundbäck reducerade visserligen men denna dag var Umeå FC aldrig nära.

Nu väntar Karlstad hemma redan på söndag.

Ettan Norra, omgång 8
Sollentuna FK – Umeå FC 5-2 (4-1)
Målen: 1-0 (12) Aron Sandén, 2-0 (26) Abdulmannan Khalil, 2-1 (33) Jonathan Lundbäck (Kerfala Cissoko), 3-1 (41) Ervin Gunan, 4-1 (45) Maximilian Dejene, 5-1 (48) Petter Soelberg, 5-2 (67) Jonathan Lundbäck
Varningar UFC: Rasmus Andersson
Cameron Hogg
Tobias Westin, Rasmus Andersson, Frankline Okoye (ut 58), Lukas Bergqvist
Linus Marklund (ut 58), Alexander Seger (ut 58), Stefan Lindmark, William Hofvander (ut 58)
Jonathan Lundbäck (ut 74), Kerfala Cissoko
Ersättare: Pontus Eriksson, Yosef Aksoy (in 58), Isac Spanedal (in 58), Amaro Bathijar (in 58), Adam Sandström (in 58), Anton Nyholm (in 74)