Trots ledning och en sen kvittering så fick inte Umeå FC med sig några poäng från bortamötet med Hammarby TFF. Hemmalaget vann med 3-2.

Annars började det som sagt bra för Umeå FC. Kerfala Cissoko tog till vara på ett försvarsmisstag och satte 1-0 efter halvtimmen, en ledning som höll sig första halvleken ut.

Men HTFF svarade upp tidigt i den andra halvleken och framförallt Dennis Gül. Inom loppet av två minuter hade han både kvitterat och gett HTFF ledningen. Med 13 minuter kvar av matchen lyckades Umeå FC kvittera genom Jonathan Lundbäck, men likaresultatet varade inte länge. Två minuter senare återtog HTFF ledningen genom Mamane Moustapha Amadou Sabo och det här gången orkade Umeå FC inte resa sig en gång till.

Förlusten innebär att man inkasserade sin tredje raka förlust. Nu väntar Sollentuna borta på skärtorsdagen.

Ettan Norra, omgång 7
Hammarby TFF – Umeå FC 3-2 (0-1)
Målen: 0-1 (30) Kerfala Cissoko (Stefan Lindmark), 1-1 (48) Dennis Gül, 2-1 (50) Dennis Gül, 2-2 (77) Jonathan Lundbäck (Anton Nyholm), 3-2 (79) Mamane Moustapha Amadou Sabo
Gult kort UFC: Isac Spanedal
Cameron Hogg
Tobias Westin, Yosef Aksoy (ut 87), Rasmus Andersson, Lukas Bergqvist
Adam Sandström (ut 68), Alexander Seger (ut 73), Stefan Lindmark, William Hofvander (ut 73)
Anton Nyholm, Kerfala Cissoko (ut 67)
Ersättare: Pontus Eriksson, Isac Spanedal (in 67), Amaro Bahtijar (in 73), Jonathan Lundbäck (in 67), Frankline Okoye (in 87), Severin Tatolna (in 73)