Trots en drömstart lyckades inte Umeå FC inte få med sig några poäng i den tidiga seriefinalen mot Sandviken. Gästerna vann med 2-1.

19 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Det var upplagt för fotbollsfest på Umeå Energi Arena där vårsolen värmde, Umeå FC-supportrarna sjöng och publiken var över tusen till antalet.

Umeå FC fick också en drömstart på matchen. Jontahan Lundbäck serverade Kerfala Cissoko som inte gjorde något misstag från nära håll. Då hade det bara gått två minuter av matchen.

Men gästerna från Sandviken skulle visa spets i kvitteringen. Efter en Umeå FC-hörna så kontrade man snyggt in kvitteringen genom Eric Lemond Mc Woods.

Tio minuter senare slarvade hemmalaget och gav Mohammad Alsalkhadi öppet läge och han gjorde inget misstag från när håll.

Umeå FC gav sig själv chansen att hitta en kvittering i den andra halvleken men närmare än Jonathan Lundbäcks ribbskott kom man aldrig. Istället kunde gästerna kontra in 3-1 på övertid.

Ettan Norra omgång 5
Umeå FC – Sandvikens IF 1-3 (1-2)
Målen: 1-0 (2) Kerfala Cissoko, 1-1 (10) Eric Lemond Mc Woods, 1-2 (20) Mohammad Alsalkhadi, 1-3 (90) Martin Springfeldt
Varningar UFC: Lukas Bergqvist