Bodens BK var obesegrade inför mötet med Umeå FC. Det är man inte längre. Umeå FC vann lördagens norrlandsderby komfortabelt med 3-0.

Det här var Umeå FC:s match från start till slut. Man började strålande och hittade fina kombinationer framförallt på mittfältet samtidigt som man gjorde det svårt för hemmalaget i uppspelsfasen. Ledningsmålet skulle också komma och det var av det ovanligare slaget. Ett långt inkast från Linus Marklund styrdes in i det egna målet av Boden-målvakten.

Bodens bästa period var direkt efter Umeå FC:s ledningsmål men de avslut som kom avvärjde Pontus Eriksson på ett bra sätt.

Umeå FC skulle stänga matchen inom loppet av 20 minuter i den andra halvleken. Först gjorde Anton Nyholm 2-0 efter ett långt vackert anfall. 3-0 gjorde William Hofvander efter ett strålande förarbete av nyinbytte Severin Tatolna.

Boden försökte få till en forcering men kom aldrig riktigt nära.

Segern var Umeå FC:s tredje raka vilket betyder att man kliver upp i serieledning på målskillnad. Nu väntar Sandviken hemma på Umeå Energi Arena på lördag.

Ettan Norra, omgång 4
Bodens BK – Umeå FC 0-3 (0-1)
Målen: 0-1 (27) Självmål, 0-2 (55) Anton Nyholm (Linus Marklund), 0-3 (62) William Hofvander (Severin Tatolna)
Varningar Umeå FC: Alexander Seger, Linus Marklund, Rasmus Andersson, Amaro Bahtijar
Pontus Eriksson
Tobias Westin, Yosef Aksoy, Rasmus Andersson, Lukas Bergqvist
Linus Marklund (ut 60), Alexander Seger (ut 46), Stefan Lindmark, William Hofvander (ut 73)
Anton Nyholm (ut 73), Jonathan Lundbäck (ut 84)
Ersättare: Cameron Hogg, Amaro Bahtijar (ut 46), William Ekenberg (ut 73), Severin Tatolna (in 60), Federico Peña, Adam Sandström (in 73), Kerfala Cissoko (in84)