Det blev en avslutning helt i Umeå FC:s smak i bortamatchen mot Nordic FC. Allt kryddades med Adam Sandströms avgörande i den 93:e minuten.

Det här var det första mötet klubbarna emellan där Nordic FC är nykomlingar i årets Ettan Norra, men det var inga duvungar som Umeå FC ställdes mot. Ett lag med över 400 matcher i allsvenskan på kontot samt numera förstalaget i Södertälje före bland annat två klassiska klubbar så som Syrianska och Assyriska.

Det var hemmalaget Nordic som började bäst och efter 17 minuer fick man också en straff som Charbel Ceylan säkert förvaltade. Umeå FC hade svårt att komma till några riktigt farliga lägen samtidigt som Nordic försvarade sig bra.

Men när halvtimman var spelad hittade Umeå FC en öppning. Isac Spanedal, Jonathan Lundbäck och Stefan Lindmark kombinerade sig snyggt förbi på vänsterkanten innan Spanedal hittade in till en fristående Jonathan Lundbäck som satte dit sitt första mål för säsongen.

Sen fick Umeå FC en mardrömsstart på den andra halvleken. Ett passivt försvarsspel föranledde Charbel Ceylan andra mål i matchen och hemmalaget var i ledningen.

Det var så långt en match där Umeå FC inte riktigt fick till det. Men sen dök det upp ett gyllene läge. Nordic:s Nsima Peter drog på sig ett rött kort och Umeå FC fick avsluta matchen med en man mer, något man tog tillvara på och det var inhopparna som fixade det.

Bara två minuter efter utvisningen pangade Amaro Bahtijar in 2-2. snyggt framspelad av Stefan Lindmark och Adam Sandström.

När klockan sen hade passerat 90 minuter så visade Sandström sin individuella briljans. Han fick en passning av Alexander Seger och vände upp i straffområdet och placerade snyggt in bollen via stolpen.

Nu väntar en annan nykomling på bortaplan kommande helg. Boden, som har inlett Ettan Norra med tre raka segrar.

Ettan Norra, omgång 3
Nordic United FC – Umeå FC 2-3 (1-1)
Målen: 1-0 (17) Charbel Ceylan, 1-1 (32) Jonathan Lundbäck (Isac Spanedal), 2-1 (46) Charbel Ceylan, 2-2 (82) Amaro Bahtijar (Stefan Lindmark), 2-3 (90) Adam Sandström (Alexander Seger)
Varningar Umeå FC: Linus Marklund
Utvisning Nordic FC: Nsima Peter
Så spelade Umeå FC:
Pontus Eriksson
Tobias Westin (ut 62), Yosef Aksoy, Rasmus Andersson, Lukas Bergqvist
Linus Marklund (ut 67), Stefan Lindmark, Alexander Seger, Isac Spanedal (ut 75)
Jonathan Lundbäck (ut 62), Kerfala Cissoko (ut 75)
Ersättare: Cameron Hogg, Amaro Bahtijar (in 67), William Hofvander (in 67), Federico Peña (in 75), Adam Sandström (in 75), Anton Nyholm (in 62)