Umeå FC bjöd på en riktig målfest i hemmapremiären när Dalkurd besegrades med 3-0.

28 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Efter den tuffa premiärförlusten mot Örebro Syrianska förra helgen så var det på annandag påsk dags för hemmapremiär för Umeå FC:s del. För motståndet stod ett topptippad Dalkurd som dessutom hade pulvriserat Vasalund med 4-0.

Men det här skulle bli en match helt i Umeå FC:s smak. Man inledde strålande och tog ledningen redan efter fyra minuter. Stefan Lindmarks crossboll till Isac Spanedal var perfekt, likaså Spanedals mottagning såsom hans passning till Kerfala Cissoko som inte gjorde några misstag från målområdeslinjen. Cissokos första mål i tävlingssammanhang, det dessutom mot klubben han senast representerade.

Umeå FC:s första halvlek var för övrigt strålande där man bland annat hade sju hörnor som var på vippen att resultera i mer mål.

Men 2-0 skulle komma. Spanedal sprang sig lös på vänsterkanten och hittade en djupledsgående Linus Marklund som med ett läckert avslut placerade in bollen tätt intill målvaktens vänstra stolpe. Hemmalaget gick också till halvtidsvila med just 2-0.

Sedan blev det en andra halvlek där Dalkurd hade bollinnehavet och Umeå FC föll lägre och lägre. Däremot så höll man oftast motståndarna på utsidan och när dom kom in till farligare zonerna så fanns antingen mittlåset med Rasmus Andersson och Yosef Aksoy eller sista utposten Pontus Eriksson i vägen.

När klockan närmade sig 90 minuter skulle spiken i kistan komma. En otrolig insats från Cissoko, där han slet sig lös från två Dalkurdförsvarare, så hittade han sedan en fristående Anton Nyholm som kunde raka in 3-0-målet.

En mycket välförtjänt hemmaseger i vårsolen på Umeå Energi Arena. Nu väntar två raka bortamatcher där man reser till Södertälje på söndag för match mot United IK Nordic.

Omgång 2, Ettan Norra
Umeå FC – Dalkurd FF 3-0 (2-0)
Målen: 1-0 (4) Kerfala Cissoko (Isac Spanedal), 2-0 (26) Linus Marklund (Isac Spanedal), 3-0 (84) Anton Nyholm (Kerfala Cissoko)
Varningar UFC: Tobias Westin, William Hofvander
Så spelade Umeå FC:
Pontus Eriksson
Tobias Westin, Yosef Aksoy, Rasmus Andersson, Lukas Bergqvist
Linus Marklund (ut 55), Stefan Lindmark, Alexander Seger (ut 88), Isac Spanedal (ut 66)
Jonathan Lundbäck (ut 66), Kerfala Cissoko (ut 88)
Ersättare: Cameron Hogg, Amaro Bahtijar (in 66), William Hofvander (in 88), William Ekenberg (in 55), Adam Sandström (in 88), Anton Nyholm (in 66)