Det ville sig inte för Umeå FC i premiären av Ettan Norra. Man föll med 1-0 mot Örebro Syrianska efter bland annat en straffmiss.

Överlag så gjorde Umeå FC en bra match men man hade inte studsarna med sig. Den andra halvleken var bara två minuter gammal när Dino Salcinovic sköt, via ett Umeå FC-ben, 1-0 till hemmalaget bakom en chanslös Pontus Eriksson.

Bara sju minuter senare fick Linus Marklund en jättechans men Örebro Syrianskas målvakt Kevin Dyplin gjorde en jätteräddning.

Umeå FC skulle dock få ännu bättre lägen. Med 13 minuter kvar på matchuret fälldes Jonathan Lundbäck och hemmalagets Amadou Kalabane fick syna det röda kortet i samma situation.

Men Kevin Dyplin skulle visa sig bli ett spöke för Umeå FC. Han räddade straffen från Lundbäck för att bara minuterna senare göra ännu en svettig parad från just Lundbäck.

Umeå FC föll med uddamålet mot Örebro Syrianska och får blicka framåt mot hemmapremiär mot Dalkurd på annandag påsk.