Umeå FC avslutade försäsongen med en 2-1-seger mot Piteå efter mål av Rasmus Andersson och ett självmål.

18 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Detta var lagens enda möte under försäsongen då den andra matchen ställdes in pga sjuksom i Umeå FC.

Gästerna inledde piggt och kunde sånär trycka in ledningsbollen efter bara en minut men nicken gick strax utanför.

Första 20 minuterna tillhörde Piteå och framförallt duktige Gustav Nordh. Efter 22 minuter blev han också målskytt efter ett misstag i hemmaförsvaret.

Men vändningen skulle komma både rätt omgående och snabbt.

Först pressade Lukas Bergqvist in ett inlägg som placerades olyckligt i mål av Piteås mittback Dean Solomons.

I anfallet efter så var Linus Marklund sånär på ett ge hemmalaget ledningen men Piteå-målvakten gjorde en fin räddning.

Han kunde dock inte göra något åt vad som hände minuten senare. En perfekt slagen frispark signerad Alexander Seger hittade Rasmus Andersson som kyligt placerade in 2-1 med pannan, hans andra mål denna försäsong.

Den andra halvleken tillhörde Umeå FC och med 20 minuter kvar fick Piteå-spelaren Bran van Dongen syna det röda kortet efter att ha rivit ner Kerfala Cissoko.

Nog skulle hemmalaget gjort något mål efter det men slutsiffrorna skrevs till 2-1 och Umeå FC-seger.

Nu väntar seriepremiär borta mot Örebro Syrianska om en vecka för Umeå FC:s del.

Träningsmatch
Umeå FC – Piteå IF 2-1 (2-1)
Målen: 0-1 (22) Gustav Nordh, 1-1 (29) Självmål, 2-1 (31) Rasmus Andersson (Alexander Seger)
Gult kort: Stefan Lindmark, Linus Marklund
Rött kort: Bran van Dongen