Med två veckor kvar till seriepremiär besegrade Umeå FC seriekonkurrenten med 2-1 efter mål av Rasmus Andersson och Adam Sandström.

20 bilder från matchen. Foto: Tomas Brandt Wangel.

Det var en match som tog ett tag innan den satte sig men ju längre den första halvleken gick så tog hemmalaget Umeå FC över. Främst på grund av mittfältsnavet Alexander Seger och Stefan Lindmark som dikterade villkoren både offensivt och defensivt.

Och det var just Seger som låg bakom Umeå FC:s ledningsmål. En fin servad frispark hittade Rasmus Andersson som snyggt nickade in 1-0.

Nästan direkt i inledningen av den andra halvleken fick Umeå FC straff efter att Isac Spanedal blivit nedriven. Kerfala Cissokos starff räddades dock snyggt av Bodens målvakt.

Men 2-0-målet skulle komma. Efter ett fint kombinationsspel mellan Tobias Westin och Isac Spanedal på högerkanten så pricksköt sedan Spanedal på Adam Sandströms panne och matchen var avgjord.

Boden reducerade förvisso i matchen sista minut efter ett självmål, men det kom för sent för gästerna.

Nästa helg väntar genrep mot Piteå hemma på Umeå Energi Arena.