Gbenga Arokoyo meddelade tidigare i år att han lägger skorna på hyllan för att satsa på en tränarkarriär. Sedan några veckor tillbaka står det klart att han blir ny huvudansvarig i UFC Akademi U21.

– Först vill jag tacka klubbledningen för denna möjlighet att påbörja ett nytt kapitel i min karriär, säger Gbenga och fortsätter;
– Vi har en sån fantastisk grupp spelare med mycket disciplin och lagarbete där vi lär känna varandra bättre för varje dag som går. Jag är också glad över att kunna dela lite av mina erfarenheter med dem.

Hur ser du på steget från spelare till tränare?
– Det är såklart väldigt stora skillnader men jag gör mitt bästa för att lära mig så fort som bara möjligt.

Gbenga påbörjade detta år en tränarutbildning som bakar av utbildningskurserna Uefa C, B och A på endast ett år. Kursen är specialdesignad för tidigare elitspelare.
– Jag är väldigt tacksam till den möjligheten. Det är en intensiv kurs som tar mycket tid men det är väldigt lärorikt.

Han har som sagt lett U21-gruppen i ett antal veckor redan och är nöjd med försäsongen så långt.
– Försäsongen har varit okej, vi har haft möjligheter att testa oss själva i några matcher och jag tycker att vi gör stora framsteg. Vi fokuserar på hur vi kan utvecklas som ett lag samt utveckla individuella egenskaper. Vi vill bygga en konkurrenskraftig miljö som ska öka kunnandet och utvecklingen hos killarna.

Till helgen väntar det första stora matchtestet då UFC Akademi reser norrut och möter Skellefteå FF i DM-finalen.
– Det blir ett bra test för oss, men vårt fokus förblir detsamma; vi vill att killarna ska gå ut och njuta av att spela fotboll.