På ett soldränkt Umeå Energi Arena gjorde Umeå FC utomhuspremiär när man tog emot Sandviks IK. En match som vanns med 2-0 efter mål av Linus Marklund och Adam Sandström.

20 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Med ca tre veckor kvar till seriepremiär var det perfekta förutsättningar för fotboll denna lördagseftermiddag med solsken, nollgradigt i luften och flaggor och trumljud från ståplats.

Umeå FC tog direkt ta i taktpinnen och tog sånär ledningen efter 15 minuters spel men Kerfala Cissokos nick gick just utanför.

Sandvik täppte igen ytorna på ett bra sätt och det dröjde ända till den 32:a minuten innan Umeå FC fick hål på skärgårdsgänget.

Isac Spanedal bröt in från vänster och hittade en framrusande Linus Marklund på bortre stolpen.

Den andra halvleken såg ut som den första, dvs. ett Umeå FC med boll och Sandvik som låg lågt i sitt försvarsspel. Umeå FC hade sina lägen att utöka sin ledning, främst genom Cissoko, men det här var inte anfallerens dag.

Istället var det inhoppande Adam Sandström som satte spiken i kistan med tio minuter kvar med ett välplacerat skott. Hans tredje mål denna försäsong.

– Det var en perfekt match för oss. Att få komma ut på stor yta, att ha mycket boll samt få fylla på lungorna efter vår sjukdomsvecka som vi gått igenom. Man märker tydligt att vi kommer från en mindre yta (Bollhallen) och vi måste vänja oss med att allt är längre i avstånd på Umeå Energi Arena; passningar, löpningar, crossbollar etc., säger Magnus Henrysson.

Nästa helg väntar seriekonkurrenten Bodens BK hemma på Umeå Energi Arena.