Mittbacken Yosef Aksoy, 20, är klar för Umeå FC. Kontraktet är skrivet på två år. För en månad sedan var han och provtränade och spelade mot Team TG, nu är han en Umeå FC-spelare. Mittbacken Yosef Aksoy ansluter från Hudiksvalls FF på ett tvåårs-avtal. – Det känns jättebra att det tillslut äntligen blivit klart. Jag ser framemot säsongen och att få börja träna med grabbarna, säger han och fortsätter: – Jag fick ett väldigt bra första intryck av klubben och spelarna. Jag har bara hört fina ord om klubben och lite extra av min vän Amaro (Bahtijar) som tillhör UFC. Det är en attraktiv fotboll som jag tror kommer gynna mig. Det känns som det rätta steget för min utveckling. Yosef inledde sin karriär i Selånger för att sedan i juniorålder ta klivet över till GIF Sundsvalls akademi-verksamhet. Efter det har sedan representerat både Stöde och nu senast Hudiksvall i Division 2.

Han anslöt till Umeå under måndagen och hann även då träna med laget på eftermiddagen.
– Jag kände mig välkommen med öppna armar tidigt och det verkar vara en målmedveten grupp med bra grabbar. Magnus (Henrysson) och Ali (Hussein) var tydliga med sin idé, och känns väldigt engagerade. Även på fotbollsplanen såg man att det fanns mycket kvalite.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag är en mittback som gillar att ha bollen vid fötterna, bra försvarsspel, bra spelförståelse och ger alltid 100%.

Med vilka målsättningar kliver du in med till 2023?
– Jag kliver in med höga krav på mig själv och att alltid ge 100% för laget. Målsättningen är såklart att vinna varje match och att UFC ska spela i Superettan 2024.

Yosef kommer att spela med tröjnummer 5.

Adam Chennoufi om Yosef Aksoy:
– Yosef är en spelskicklig mittback men även hård och tuff i närkampspelet. Han kommer från en väldigt stark säsong i HuFF och trots sin unga ålder är han en spelare som tar för sig mycket både verbalt och spelmässigt. Yosef är en spelare med stora ambitioner som det ska bli intressant att följa närmare i vår verksamhet.