Umeå FC besegrade Skellefteå FF i länsderbyt på lördagen. Slutresultatet skrevs till 3-1 (2-1) till hemmalagets favör.

20 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Kerfala Cissoko och Isac Spanedal gjorde båda debut i Umeå FC-tröjan och båda skulle sätta sin stämpel i matchen.

Efter 18 minuters spel klackade Spanedal fram William Hofvander som med en snygg, placerad volley satte sitt första mål för klubben.

Skellefteå stack upp och kvitterade fem minuter senare men Umeå FC skulle återta ledningen relativt snabbt.

Återigen var det Spanedal som stod för framspelningen. Amaro Bahtijars fina djupledsboll hittade Spanedal som nickade ner en fristående Cissoko som placerade in 2-1.

Om det var en relativt jämn första halvlek så tog Umeå FC ett krafttag om den andra halvleken. Men det dröjde ända till att klockan stod på 80 minuters spel innan man satte spiken i kistan.

Adam Sandström blev fälld i straffområdet och Jonathan Lundbäck förvaltade straffen på ett förtjänstfullt sätt, 3-1.

Noteras skall också göras att Anton Nyholm hoppade in med 13 minuter kvar av matchen, hans första framträdande sedan debuten den 14 augusti 2022 mot Hammarby TFF.

Nästa helg åker Umeå FC norrut för möte med seriekonkurrenten Piteå IF.

Träningsmatch
Umeå FC – Skellefteå FF 3-1 (2-1)
Målen: 1-0 (18) William Hofvander (Isac Spanedal), 1-1 (22) Tim Lindfors), 2-1 (33) Kerfala Cissoko (Isac Spanedal), 3-1 (80) Jonathan Lundbäck (straff)
Pontus Eriksson (ut 46)
Tobias Westin, David Ekman, Rasmus Andersson, Severin Tatolna (ut 77)
Stefan Lindmark, Amaro Bahtijar (ut 46)
Linus Marklund (ut 59), William Hofvander (ut 59), Isac Spanedal (ut 59)
Kerfala Cissoko (ut 59)
Ersättare: Cameron Hogg (in 46), Alexander Seger (in 46), Jonathan Lundbäck (in 59), William Ekenberg (in 59), Isak Johansson (in 59), Anton Nyholm (in 77)