Umeå FC har gjort klart med en ny spelare. Anfallaren Kerfala Cissok, 23, ansluter från Dalkurd. Kontraktet är skrivet på två år.

Den Guinea-födde anfallaren kom till Sverige och AFC Eskilstuna 2018 för att inför säsongen 2019 skriva ett tre-årigt avtal med Dalkurd. Han lånades ut till den israeliska klubben Hapoel Klar Saba.

Under fjolåret representerade han Örebro Syrianska under våren, där han bland annat gjorde mål mot Umeå FC i matchen på Umeå Energi Arena. Han värvades senare till Dalkurd och spelade för dom i Superettan under hösten.

Under tisdagskvällen anslöt han till Umeå och har skrivit på ett två-årsavtal med klubben. Han gör sin första träning med laget på onsdagen.

Adam Chennoufi om Kerfala Cissoko:
– Kerfala är en anfallaren med bra fysik, duktig både i det felvända spelet som i djupet samt i boxen. Det är en spelare som är ödmjuk, jobbar hårt och som har höga ambitioner. Han har bra erfarenhet av svensk fotboll, då med spel både i Superettan och i Division 1. Det ska bli väldigt intressant att se honom i vår miljö!