Efter en tidig Boden-ledning så kvitterade Jonathan Lundbäck sent i Umeå FC:s 1-1-match mot Bodens BK.

Umeå FC reste norrut, till Arcushallen i Luleå, för det första av fyra möten med Division 1-nykomlingen Bodens BK under lördagen.

Hemmalaget tog nästan omgående ledning efter att Steve Zishim Bawa snyggt satt 1-0 efter ett frisparksinspel.

Det var en match där Umeå FC ägde bollinnehavet och skapade några halvchanser, men skärpan var inte 100%-ig.

Men när det återstod åtta minuter av ordinarie tid väggade Jonathan Lundbäck och Felix Rhodin, båda inbytta i matchen, med varandra utanför straffområdet där Lundbäck sedan skjuter in kvittering intill målvaktens ena stolpe.

Umeå FC gjorde sedan 2-1 i den sista spelminuten men Adam Sandström blåstes tveksamt av för offside.

Noteras skall göras att Umeå FC:s provspelande mittback Frankline Okoye var tvungen att byta efter ca 25 minuter med en stukad fot.

Nu väntar träningsmatch mot Skellefteå FF kommande lördag.