På lördag åker Umeå FC norrut, till Luleå och Arcushallen, för möte med seriekonkurrenten Bodens BK. Här är förutsättningarna!

Matchinformation:
Träningsmatch
Bodens BK – Umeå FC
Lördag 17 februari kl. 15.00
Arcushallen

Truppen:
Här hittar du truppen!

Så ser/följer du matchen:
– På plats i Arcushallen
– Via Umeå FC:s twitter (resultatuppdatering)

Att notera:
– Boden är nykomling i årets Division 1.
– Mittbacken Frankline Okoye har provtränat med Umeå FC i veckan och kommer även spela matchen mot Boden.

Magnus Henrysson inför matchen:

Stabil seger förra helgen mot Team TG, vad säger du om er insats?
– Jag skulle säga att det ändå såg ganska positivt ut. Vi hade en hel del boll utan att skapa riktigt farliga målchanser. Tycker kvaliteten i passningsspelet var stundtals riktigt bra.

Fick du de svar du ville ha av den matchen?
– Vi har pratat om att försöka en hög standard direkt och det tycker jag att vi gjorde. Vi har även pratat om en hög arbetsmoral som jag tycker att vi håller hela matchen.

Nu står Boden för motståndet, vad vill du se av laget i den matchen?
– Jag vill först och främst se samma typ av inställning till matchen. Passningar kan man slå bort och målchanser kan missas men har man en hög arbetsmoral och ett engagemang som smittar av sig till medspelare då är det lika värt som du gör mål.

Hur ser truppstatusen ut?
– Vi har fortfarande lite oklarheter med skador och spelare som är tillbaka från skador så vi kommer inte att chansa något men vi åker med en stark trupp. Alexander Seger fick en känning i låret i veckan, Anton Nyholm tränar för fullt, men är inte riktigt redo för match. Samma gäller Isac Spanedal som dragits med en lättare fotskada. Lukas Bergqvist fick en smäll mot huvudet senast mot Team TG och har vilat denna vecka. Även David Ekman fick en smäll mot Team TG, mot foten, och vilar i helgen.