Umeå FC vann säsongspremiären. Team TG besegrades med 2-0 efter två mål av Adam Sandström i den andra halvleken.

På söndagen var det dags för Umeå FC:s första match säsongen 2023. För motståndet stod seriekonkurrenten från fjolåret, Team TG. Umeå FC mönstrade bland annat nyförvärven William Hofvander, Stefan Lindmark och William Ekenberg från start. Noteras kan också göras att Hugo Bergström spelade högerback och till vänster spelade 18-årige Isak Johansson.

Det var ett Umeå FC som totaldominerade bollinnehavet i den första halvleken dock utan att spräcka nollan. Närmast var nämnde Johansson som fick ett kanonläge efter ett mönsteranfall men det rann ut i sanden.

I paus fick vi se tre byten där Adam Sandström ersatte Johansson, nyförvärvet Severin Tatolna ersatte Lukas Bergqvist och Cameron Hogg ersatte Pontus Eriksson i målet. Just Hogg och Sandström var sedan inblandade i Umeå FC:s ledningsmål.

Hogg kastade igång en kontring som Linus Marklund sedan skickade vidare till Sandström som snyggt chippade in 1-0.

Tränarduon Magnus Henrysson och Ali Hussein valde sedan att lufta resten av laget. In kom bland annat de två Akademi-spelarna Tintin Lindgren (15) och Felix Rhodin (17).

Med tio minuter kvar fick Umeå FC en straff efter en handssituation. En straff som Sandström säkert placerade in.

Umeå FC avgick således med en 2-0-seger i säsongens första match. Noteras skall också göras att Anton Nylander (18) fick göra A-lagsdebut.

Nästa helg väntar Boden på bortaplan.

Träningsmatch
Team TG – Umeå FC 0-2 (0-0)
Målen: 0-1 (61) Adam Sandström (Linus Marklund), 0-2 (80) Adam Sandström (straff)