Yttern Isac Spanedal, 24, är klar för Umeå FC. Han ansluter senast från spel i Lindome och kontraktet är skrivet på två år.

– Det känns väldigt roligt att få komma till en ny stad och ny miljö! Samt sätta igång denna säsongen så snabbt som möjligt.

Umeå FC har gjort klart med sitt sjätte nyförvärv inför 2023. Det är yttern Isac Spanedal som ansluter från Ettan Södra och Lindome. Nu väntar spel i Ettan Norra och Umeå FC.

– Jag fick intrycket av att Umeå är en proffsig klubb och har höga ambitioner. Och att det finns en fin miljö för att utvecklas som person och spelare.

Någon vidare koll på sin nya hemstad har han inte, förutom att det ligger aningen mer norrut än Göteborg.

– Jag har inte jättestor koll i dagsläget, det jag vet är att det är betydligt mer snö än vad jag är van vid och ett antal grader kallare.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!

– Gillar inte att beskriva mig själv, men uthållig och ett okej skott. Vissa säger att jag är rätt snabb också. Resten får ni avgöra själva.

Berätta om din fotbollskarriär!

– Jag har tagit den långa vägen inom fotbollen. Inte via någon akademi och upp i A-laget. Jag spelade i ett lag som heter Brämhult mer känt för Brämhults juice. Division 4 och 5 i tre säsonger, sen tog jag steget till Vårgårda i division 2 och gjorde tre säsonger där. Efter det kände jag att det var dags för division 1 och då landande det i Qviding i två år och nu sist i Lindome.

Nu ser Isac fram emot nästa steg i sin fotbollskarriär där laget går före jaget.

– Målsättningen är framförallt att laget skall komma så högt upp som möjligt i tabellen där jag självklart med bidra med mina kvalitéer som fotbollsspelare.

Adam Chennoufi om Isac Spanedal:

– Isac är kraftfull spelare med en bra storlek, snabbhet och bra skott med båda fötterna. En ytter som kan spela både till höger och vänster. Dessutom är han i en bra ålder och vi ser en spelare som passar perfekt in i den fotboll vi vill spela.