Mittfältaren Stefan Lindmark, 28, är tillbaka i Umeå FC. Avtalet är skrivet på tre år.

Stefan kom till Umeå FC inför säsongen 2019 från Team TG och spelade 77 matcher mellan 2019-2021. Stefan var en stark bidragande orsak till att laget tog steget upp till Superettan under säsongen 2019. Nu står det klart att han återvänder efter en sejour i Norge. Kontraktet är skrivet på tre år.

Hur känns det att vara tillbaka i Umeå FC?
– Väldigt bra, det känns lite som att komma hem igen!

Du har skrivit på ett treårsavtal, hur gick tankarna där?
– I grund och botten så handlar det om att jag känner väldigt starkt för Umeå FC som förening. Sen är jag 28 år gammal och har efter den säsongen som varit känt att det hade varit skönt att sätta sig på ett ställe man kan tänka sig att vara på längre än bara en säsong, och där ligger Umeå överst på listan.

Du spelade i Egersund i Norge under fjolåret, hur var den säsongen?
– I stort sett en ganska bra säsong för egen del. Men med tanke på att vi hade ett starkt lag får det ändå ses som ett misslyckande att vi inte tog steget upp. Annars ett lärorikt år med mycket med och motgångar som man tar med sig framöver.

Följde du Umeå FC nånting?
– Inte lika mycket som jag ville med tanke på att man hade fullt upp med sitt eget. Det är också det som gör att det är svårt att analysera på ett bra sätt så jag skippar nog det. Det jag kan säga av det lilla jag såg är att Seger (Alexander reds. anm.) är en väldigt skicklig fotbollsspelare.

Vad vill du komma in och bidra med?
– Till att börja med vill jag såklart bidra med min fotboll, dvs passningsspel, kampvilja, kommunikation, glöd osv. Men det som kanske kommer bli viktigast är att bidra med att få ihop gruppen till en tajt lojal grupp som är redo att gå ut och offra precis allt för den man har bredvid sig. Det tror jag kommer vara den stora nyckeln.

Du tränade med laget i måndags, hur kändes det?
– Jag har inte rört en boll på två månader så det kändes otroligt gött att kliva ut på planen igen. Sen är det alltid kul att träffa alla grabbar igen och även bekanta sig med lite nya ansikten.

Till sist, hur ser du på kommande säsong?
– Helt ärligt så ser jag inte så långt, först är det en viktig försäsong som väntar där många pusselbitar i spelet måste komma på plats. Efter den kan jag kanske ge ett bättre svar på den frågan.

Adam Chennoufi om Stefan Lindmark:
– Vi är väldigt glada över att Stefan valt att återvända till oss. I Stefan får vi in en pådrivare, hårt arbetande och skicklig fotbollsspelare. Han är dessutom en person som ställer höga krav på sin omgivning vilket kommer visa sig både på fotbollsplanen samt utanför den.