Anfallaren Jonathan Lundbäck, 28, är klar för en fortsättning i Umeå FC. Det nya kontraktet är skrivet på ett år.

Lundbäck anslöt till Umeå FC inför säsongen 2021. På 39 matcher har han gjort 10 mål. Däremot så förstördes stora delar av fjolåret av en meniskskada.

– Jag ville förlänga med UFC för att jag trivs väldigt bra i stan och i klubben samt att jag känner att jag har mer att ge som jag på grund av skador inte haft möjlighet att uträtta.
– Det känns dessutom motiverande att få chansen att fortsätta i samma klubb en längre tid så att jag förhoppningsvis den dag jag lämnar, känner att jag har gjort nåt slags avtryck.
– Mina förväntningar på säsongen är att vi ska bli en stark grupp som har kul ihop och gör allt för att utvecklas tillsammans och förhoppningsvis få med oss många bra resultat under resan, säger Lundbäck.

Adam Chennoufi om Jonathan Lundbäck:
– Vi är glada över att ”Jonte” kör vidare tillsammans med oss. Han är i en bra ålder, har mycket erfarenhet och hög professionalitet som smittar av sig på övriga. Får han bara vara skadefri, vilket vi såklart tror och hoppas, vet vi också att det är en mycket bra fotbollsspelare.