Nu står det klart vem som skall leda Umeå FC tillsammans med Magnus Henrysson. Ali Hussein, 26, tar steget upp från UFC Akademi.

Ali kom till Umeå FC:s verksamhet inför säsongen 2021. Då som huvudansvarig för U17-laget. Under 2022 ledde han UFC Akademi i Division 2. Nu står det klart att han under 2023 kommer leda Umeå FC tillsammans med Magnus Henrysson.

Hur känns det att ta detta steg?
– Det känns väldigt bra! Jag är stolt och tacksam över att få denna möjlighet. Det känns spännande att få vara i en miljö där ambitionerna är höga och där klubben har en tydlig bild på hur dem vill proffesionalisera verksamheten och bli ett etablerat elitlag. Jag kliver in denna säsong med en ödmjuk inställning samt en förväntan på att det kommer krävas ett hårt arbete för en framgångsrik säsong.

Hur blir det att jobba tillsammans med Henrysson?
– Magnus är en respekterad och erfaren tränare med många goda egenskaper så jag är väldigt glad över att jag nu får möjligheten att jobba med honom. Att få jobba med Magnus kommer att vara inspirerande och lärorikt, därför ser jag fram emot den här säsongen.

Hur har samtalen mellan er gått inför detta?
– Jag har fått ett positivt intryck av våra första samtal. Min känsla är att vi kommer komplettera varandra bra under säsongen, då vår ambition är att vi ska få fram våra styrkor och göra verksamheten så bra som möjligt för spelarna och klubben.

Vad skulle du säga är dina styrkor som tränare?
– Mina styrkor är att arbeta strategiskt utifrån lagets arbetssätt samt att använda mitt taktiska kunnande inom fotboll för matchanalyser och scouting. Dessutom är det viktigt för mig att förstå och bygga upp goda relationer med människor jag jobbar med.
– Jag har även bra koll på hela akademiverksamheten, vilket känns bra då klubben har som mål att få fram så många egna kvalitativa spelare som möjligt till A-laget.

Adam Chennoufi om Ali Hussein:
– Ali är en tränare som varit nära vår A-lagsverksamhet under två års tid. Han känner till laget, dvs spelarna och ledarna, väl.
– Han är en driven, noggrann och ambitiös tränare som varit väldigt framgångsrik i utvecklingen av våra unga spelare. Det är glädjande att stärka vårt A-lag med den kompetens som Ali besitter och det går också i linje med vår strategi, att satsa på spelare och ledare från vårt egna led.
– Vi anser att Ali och Magnus kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt och det ska bli spännande att följa deras arbete under 2023.