Umeå FC har gjort klart med en ny spelare. Det är 21-årige anfallaren William Hofvander som ansluter från Hammarby TFF. Kontraktet är skrivet på två år.

Efter två säsonger i Hammarby TFF väljer nu anfallaren William Hofvander spel i Umeå FC. Kontraktet är skrivet över säsongen 2024. Han kommer till Umeå under måndagen, perfekt till träningspremiären.
– Det känns väldigt bra att det är klart nu och är sjukt taggad på att dra igång med laget, säger ”Hoffa” som han kallas i folkmun.

Efter två säsonger med Hammarbys akademilag HTFF har han bra koll på sin nya arbetsgivare.
– Jag valde Umeå FC eftersom jag redan har bra koll på klubben i och med att jag mött UFC i två säsonger och gillar fotbollen som man spelar, sen har jag fått ett väldigt bra intryck av klubben från Adam (Chennoufi).

Beskriv dig själv som fotbollsspelare!
– Jag skulle beskriva mig som en offensiv mittfältare med bra blick för spelet och ett bra tillslag som förhoppningsvis kan bidra med mål och assist under säsongen!

”Hoffa” inledde sin fotbollskarriär Värmdö utanför Stockholm för att sedan representera bland annat Lidingö och IK Frej innan flyttlasset gick till HTFF.
– Säsongerna i HTFF har varit speciella då det var mina första två seniorsäsonger i ett lag fyllt med unga spelare, men väldigt lärorika.

Nu ser han fram emot sitt nästa steg i sin fotbollskarriär, dvs. flytt norrut och spel i Umeå FC.
– Målsättningen för året är att bidra till laget med poäng och se till att förhoppningsvis kunna ta steget upp till Superettan med UFC, samt såklart utvecklas båda som fotbollsspelare och person i en ny stad!, avslutar ”Hoffa”.

Adam Chennoufi om William Hofvander:
– ”Hoffa” är en offensiv spelare med mycket fart, fin teknik och bra skott. Det känns väldigt bra att kunna knyta till sig en skicklig, ambitiös och ung spelare till oss som kommer bidra i vår sista tredjedel.