På måndagen sparkar Umeå FC igång säsongen på allvar med träning i Bollhallen klockan 17.30. Vi kollade läget med tränare Magnus Henrysson.

Hur känns det att sparka igång säsongen?
– Det ska som vanligt bli spännande att börja träna. Dels att få träffa spelarna efter ett längre uppehåll och höra hur man mår och se vilken form man är i.

Vilket fokus har man så här i en uppstart?
– Första veckan/veckorna är alltid lite speciella. Man har inte satt någon definitiv trupp, det brukar tillkomma lite spelare som vill visa upp sig och man vill se över hur akademispelare hanterar a-lagsträning. Så inledningsvis handlar det om att komma igång med fotbollsträningen och spela mycket.

Hur ser truppläget ut?
– Vi har några spelare som har känningar sedan förra året som kommer att behöva starta upp lite långsammare. Sedan är Rasmus (Andersson) och besöker HJK Helsingfors. Så vi kommer att komplettera upp träningsgruppen med några Akademi-killar så här inledningsvis. Men annars ska det bli kul att träffa alla igen.

Du hittar det aktuella truppläget här!

Vill man som åskådare beskåda träningen på plats är man varmt välkommen!