Den 19-årige målvakten Alex Jerner ar steget från UFC Akademi till Umeå FC. Kontraktet är skrivet över säsongen 2024.

Jerner anslöt under sommaren 2022 till UFC Akademi från Sandvikens AIK. Nu tar han steget upp till Umeå FC. Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

Du kom till Umeå FCs organisation redan i somras, hur ser du på ditt första halvår här?
– Mitt första halvår i Umeå FC har varit väldigt lärorikt. Jag har utvecklats både som fotbollspelare och människa, och jag ser fram i mot att utvecklas ennu mer. Jag tycker att UFC är en bra driven förening med bra människor som jobbar i klubben. Det är också skönt att Kim (Eriksson, mv-tränare) förlängde så att han kan hjälpa mig att fortsätta utvecklas.
– Jag tycker också att det är extremt skönt att mina lagkamrater har välkomnat mig bra och hjälpt mig sedan jag kom hit.

Hur skulle du beskriva dig som målvakt?
– Jag är en fysisk och reflexsnabb målvakt som gillar att spela med fötterna. Även fast jag är ung så har jag redan spelat många seniormatcher så jag har skapligt mycket rutin men jag har fortfarande mycket kvar att lära.

Hur ser du på kommande säsong och med vilken målsättning kliver du in med till 2023?
– Under 2023 säsongen så vill jag hjälpa UFC både på och utanför planen så mycket som möjligt, men om man tänker med personliga mål så vill jag fortsätta utvecklas och förhoppningsvis få spela någon match i Division 1 redan i år.

Adam Chennoufi om Alex Jerner:
– Alex är en ung målvakt med bra storlek, mycket pondus och som är duktig bollstoppare. Redan under hösten tog han stora steg i sin utveckling under Kims ledning och det ska bli intressant att följa hans fortsatta utveckling hos oss.