Spelare och ledare kommer och går men målvaktstränaren Kim Eriksson består. Han är nu klar för sin nionde säsong som ledare i Umeå FC.

Det ska faktiskt nämnas att Eriksson även gjort två år som spelare också (88´ och 89′) och var den första spelaren att skriva ett avtal med Umeå FC när det begav sig.

Som målvaktstränare kom han inför säsongen 2015 och ser nu fram emot sitt nionde år som ledare i klubben.
– Det är fortfarande fantastiskt kul och motiverande att få möjlighet att tillhöra en så otroligt proffsig organisation. Dessutom lär jag mig nya saker varje dag i umgänget med spelare, duktiga tränarkolleger och övrig stab. Sedan har vi ett projekt som inte är slutfört; Umeå FC ska tillbaka till eliten och på den resan vill jag vara med!
– Kommande säsong blir hyperintressant med många lovande och duktiga killar från vår egen akademi som kommer att ta ytterligare steg för att bära laget mot nya höjder. Sedan antar jag att vi kryddar det med en och annan spetsspelare som förhoppningsvis gör att vi är där vi skall vara där vi skall vara; i toppen av divison 1 norra . Vi alla kommer jobba stenhårt för att det skall bli så, säger Kim Eriksson.

Adam Chennoufi om Kim Eriksson:
– En väldigt viktig pusselbit. Kim känner klubben väl och gör ett utmärkt arbete med att utveckla våra målvakter. Kim står för en kontinuitet som är väldigt viktig för oss.