Han tog över huvudansvaret under den gångna säsongen. Nu står det klart att Magnus Henrysson stannar i Umeå FC. Kontraktet är skrivet på ett år.

Henrysson har tillhört Umeå FC:s ledarstab sedan säsongen 2018, både som huvudtränare och assisterande tränare. Nu står det klart att han leder laget ytterligare en säsong.

Magnus Henrysson behöver ingen närmare presentation. Han har spelat 224 matcher och gjort 61 mål som spelare för klubben. Som tränare tog han upp klubben till Superettan under säsongen 2019.

– Jag är stolt och tacksam över att få leda Umeå FC ännu en säsong. Vi kommer från ett jobbigt år som vi lärde oss mycket av. För att vara framgångsrik i den här serien krävs ett hårt arbete och en stor ödmjukhet och det är med den inställningen jag kliver in med till 2023, säger Henrysson.

Adam Chennoufi om Magnus Henrysson:
– Det känns såklart väldigt bra att ”Henry” leder oss under kommande säsong. Han kan den här klubben utan och innan och besitter stor erfarenhet och kunskap både från sin tid som spelare och tränare.
– Magnus kommer att dela huvudtränarsysslan med ytterligare en tränare då det finns krav via elitlicensen att en huvudtränare i Division 1 skall inneha en Uefa A-utbildning, vilket Magnus inte har. Vem som ska leda laget tillsammans med Magnus presenteras inom kort.