Mittfältaren Linus Marklund, 27, är klar för en fortsättning i Umeå FC. Det nya kontraktet är skrivet på två säsonger.

Linus kom till Umeå FC inför säsongen 2021. Under dessa två säsonger har han spelat 51 matcher och gjort nio mål. Nu står det klart att Linus är klar för två nya säsonger i klubben.
– Utöver att jag känner att Umeå är som blivit hemma för mig och jag är rotad här så har jag trivts extremt bra i föreningen och laget! Jag vill vara en del av vad UFC helt enkelt! Jag känner också att jag har så mycket mer att ge och ett fortsatt driv att bli en bättre fotbollsspelare.
– Mina förväntningar är väldigt höga precis som förra säsongen men med förra säsongen i ryggen nu så vet jag att det krävs väldigt mycket från spelare och ledning för att nå dit! Jag vill att vi ska vara med och slåss om en plats i Superettan! För Umeå och Norrland är något jag vill se ska ha fler lag i den faktiska elitfotbollen i Sverige och jag jag vill vara en del av den processen på det sätt jag kan.

Adam Chennoufi om Linus Marklund:
–  Linus har en högstanivå som är toppklass i Ettan samtidigt som att han är en väldigt viktig person i vårt omklädningsrum med sin personlighet och erfarenhet. Det känns väldigt bra att få fortsätta jobba tillsammans med honom i minst två säsonger till.