Trots sin ålder på 15 år har Tintin Lindgren tagit stor plats sedan han anslöt till Umeå FC:s verksamhet under sommaren.
– Första halvåret i klubben har varit väldigt roligt, säger han.

Likt spelare som Anton Eriksson, Hugo Bergström och Pontus Eriksson har också Tintin Lindgren fått sin fotbollsutbildning i Ersmarks IK. Han anslöt till Umeå FC under sommaren från moderklubben.
– Jag växte upp i en familj där vi alltid har spelat mycket fotboll. Det började med farsan i källaren och sen vidare med kompisarna och i Ersmark. Jag har alltid tyckt att det har varit väldigt roligt och det blir bara roligare.

Och Tintins pappa är ett välkänt namn inom Umeå-kretsar. David Lindgren spelade hela nio säsonger för klubben och totalt blev det 157 matcher och 15 mål för den tekniske yttern.
– Jag har väl alltid haft som mål att bli bättre än farsan, berättar han.
Men en del olikheter finns där. Tintin är en vänsterfotad innermittfältare som ser sig själv som en bollvinnande spelare men som samtidigt vill bidra i offensiven.

Det var under sommaren som han anslöt till Umeå FC, ett val han är nöjd med.
– Jag tog steget till Umeå FC för att jag kände att jag behövde nya utmaningar efter en lång tid i Ersmark och det har alltid varit lite av en dröm sen man var liten att få spela med UFC-tröjan, berättar han och fortsätter:
– Första halvåret i klubben har varit väldigt roligt. Jag har känt en stor skillnad i kvalité och känner själv att jag har haft en mycket snabbare utvecklingskurva efter flytten.

Under hösten spelade han nio matcher i U17 Allsvenskan. Då ska man komma ihåg att de äldsta spelarna i serien är 17 år, det är dock något 15-årige Tintin rycker på axlarna åt.
– Jag är väldigt van med att möta folk som är äldre och mer fysiska än jag är, så har det alltid varit. Har aldrig känt att åldern spelar så stor roll, säger han.

David Lindgren i kvalmatchen mot Degerfors, 2004. Foto: Jan Hofverberg

Han har också varit kallad till en Future Team-turnering med det svenska landslaget där man mötte Wales, Danmark och Belgien.
– Det var enormt kul att få representera landet och få spela med några av dom bästa i Sverige och också få se nivån på spelare i andra länder i världen.
Han blev även målskytt i seger-matchen mot Belgien.
– Jag fick en ”cut-back”-passning från ytterbacken in i straffområdet och tunnlade en motståndare och sköt in den vid förstastolpen.
Trots intresse från andra klubbar skrev Tintin på ett Akademi-avtal med Umeå FC som sträcker sig tre år framöver.
– Jag har fått känslan att UFC har börjat satsa ännu mer på yngre talanger och känner fortfarande att jag har utveckling kvar i klubben. Dom presenterade en bra plan för mig och jag ser redan fram emot kommande säsong.

En kommande säsong där han kommer ingå i U21-truppen vilket betyder spel i Division 3. Men som sagt, han har fortfarande åldern inne för spel i U17 Allsvenskan och Tintin har höga mål inför vad som komma skall.
– Målet med säsongen är att vinna både Division 3 med U21 och P17 Allsvenskan med P17. Sen vill jag bli uttagen till P07-landslaget, avslutar Tintin.