Ni har säkert sett målet. När UFC Akademis målvakt Linus Remahl drev bollen från eget straffområde och från 40 meter satte bollen i öppet mål i hemmamatchen mot Brommapojkarna. Ett mål som nådde världens alla hörn.
– Det var såklart väldigt roligt att det spreds så pass mycket som det gjorde, säger han.

Men vi tar det från början och låter Linus själv berätta vad som egentligen hände.
– Det som hände var att en BP-spelare blev tacklad vid vårt straffområde och domaren dömde det till inspark och inte straff. Spelaren skadade sig och de kallade in folk som hjälpte han av planen och då gick båda lagen och tog dryckespaus och pratade med respektive tränare. Däremot stannade jag kvar och kollade hur det gick för spelaren. Då valde domaren senare att blåsa i gång matchen men ingen kom till planen på sex sekunder, så då droppade domaren bollen vid fötterna på mig och sa att spelet var igång, berättar han och fortsätter:
– Då kopplade jag direkt från att det hade varit ett liknande mål i serien tidigare att jag hade chans att göra samma sak! Så då tog jag två långa touch över plan ungefär till halvplan och då började båda lagen börja fatta att det var igång. Först tänkte jag passa någon i mitt lag men alla skrek och pekade på mål så jag tog beslutet att göra det själv så då tog jag typ en touch till och tog skott från ganska långt ut vilket blev mål!

Och reaktionerna lät inte vänta på sig. Klippet fick först spridning via Umeå FC:s kanaler sen nådde det Sportbladet, via VEO och senare vidare till de stora ”promote”-kontona 433 och Sportbible med 53,2 miljoner respektive 6,2 miljoner följare på Instagram. Man kan lugnt säga att målet fick stor uppmärksamhet något Linus fick känna av.
– Det kändes såklart otroligt kul att de spridits så mycket och man har ju fått otroligt mycket uppmärksamhet av skolkamrater och kompisar från Skellefteå och allmänt! Det var också väldigt många som skrev till mig och hörde av sig. Det mesta var positivt men även lite om fair play fick jag höra!

Linus anslöt till Umeå FC:s organisation under sommaren då han flyttade från sin hemort Skellefteå för att börja på NIU i Umeå.
– Största anledning till att jag flyttade till Umeå och spela för Umeå FC var att jag ville spela högre upp i serier och att få en bättre och mer elitsatsande miljö vilket jag verkligen fått och är jättenöjd med.
Och han trivs väldigt bra i sin nya hemstad och sitt nya lag.
– Min första tid i Umeå FC har varit otroligt bra jag känner att jag utvecklats jättemycket och att jag fick en otroligt bra start på säsongen med en bra match mot Nacka i min debut! Jag har också känt mig otroligt välkomnad av alla lagkompisar vilket jag är otroligt tacksam över!

Linus moderklubb är Morön BK där han fått hela sin fotbollsuppfostran från sex års ålder. Just att han blev målvakt kopplar han delvis till sina gener.
– Det som gjorde att jag valde just målvakt var nog i första hand att min mamma har varit målvakt väldigt länge. Sedan också att mitt lag fick kris på målvakter och då blev det naturligt att jag skulle vara målvakt. Hade vi haft många spelare i laget som ville vara målvakt hade jag nog inte ställt mig mellan stolparna. Men idag är jag är glad över att det var målvaktskris i laget, säger han och skrattar.

Det är dock inte bara i fotboll som Linus har en stor talang. Så sent som i början av detta år representerade han det svenska landslaget på junior-VM i squash på en turnering i Eindhoven.
– Det har inte alltid varit självklart att jag skulle satsa på fotbollen. Jag har alltid haft ett otroligt driv till att elitsatsa men jag har nästan aldrig vetat till vilken sport. Det var när jag kom in på fotbollsgymnasium och Umeå FC som jag bestämde mig för att satsa på fotbollen.

Vad säger du annars om din säsong på ett personligt plan?
– Min säsong tycker jag har varit väldigt bra, jag fick tidigt förtroende i P17-laget. Sedan fick jag spela ytterligare nio matcher och tycker att det gick väldigt bra. Jag känner också att jag har kommit in i laget på ett väldigt bra sätt vilket är viktigt.

Linus summerar ett bra första halvår i sin nya förening och har höga målsättningar inför vad som komma skall.
– Mina målsättningar är absolut att klättra inom föreningen och förhoppningsvis få känna på några matcher i division 3 och sen få vara och träna med A-laget! Jag har också en förhoppning om att få visa upp mig ännu mer inom landslagsmiljön som på de regionala läger som jag varit på och då förhoppningsvis även få känna på några vanliga landslagsläger eller kanske till och med landskamper!