Umeå FC avslutade årets säsong med en poäng. Det betyder också att man spelar i Ettan Norra 2023.

Det skulle dock mycket till att Umeå FC skulle hamna på en negativ kvalplats då man hade tre poäng och 12 måls skillnad ner till Haninge. Nu behövde man aldrig kolla neråt då Täby avfärdade Haninge med enkla 3-0 och tog kvalplatsen och skickade ut Haninge från serien.

I Örebro var det hemmalaget Örebro Syrianska som inledde bäst mot ett slarvigt Umeå FC. Halvlägen skapades utan att riktigt testa Pontus Eriksson i målet. Men i en period där Umeå FC lyft sitt spel tog hemmalaget ledningen. Ett långt inlägg letade sig fram till Gilbert Ishimwe som placerade in 1-0.

Det tog tog bara en minut så kom kvitteringen. Sherali Yuldashev frispelade Linus Marklund som i sin tur gav Hugo Bergström öppet mål och 1-1 var ett faktum.

Den andra halvleken var helt och hållet Umeå FC:s men man lyckades aldrig sätta dit ett segermål. Närmast var unge Isak Johansson men hans vänsterskott gick precis utanför.