Umeå FC knep en viktig poäng i hemmamatchen mot Karlstad Fotboll. Nu skiljer det tre poäng och 12 måls skillnad ner till Haninge på kvalplats.

21 bilder från matchen. Foto: Jan Hofverberg.

Förutsättningarna inför hemmamatchen mot Karlstad var klara. Vid seger hade Umeå FC säkrat kontraktet i Ettan Norra till nästa säsong. Vid oavgjort hade man satt sig i en mycket bra sits med tre poängs marginal och 12 måls bättre målskillnad gentemot Haninge och vid förlust hade man med största sannorlikhet behövt ta minst en poäng i den sista omgången mot Örebro Syrianska.

Det var gästerna från Karlstad som började bäst och man fick också en tidig utdelning. David Johannesson lobbade snyggt över Gbenga Arokoyo och sköt distinkt in 1-0 bakom en chanslös Pontus Eriksson. Karlstad var bra under den första halvleken och Umeå FC fick slita hårt för att freda sig men ju längre halvleken led, ju mer kom hemmalaget in i matchen.

Den andra halvleken var bara åtta minuter gammal när Jonathan Lundbäck nickade in kvitteringen för Umeå FC, snyggt framspelad av Linus Marklund. Resten av matchen blev en lång försvarsinsats där hemmalaget kröp längre och längre ner i planen för att försvara poängen.

Men så med en minut kvar att spela fick Karlstad ett jätteläge att avgöra matchen men Eriksson kom ut stort och räddade poängen för Umeå FC.

Nu återstår en omgång av Ettan Norra och förutsättningarna följande; Umeå FC har tre poängs marginal till Haninge som ligger på kvalplats men med 12 mål bättre i målskillnad. Umeå FC möter Örebro Syrianska på bortaplan och Haninge möter Täby på bortaplan.