Umeåsönerna Bror Nilsson, Felix Rhodin och Tintin Lindgren har alla skrivit på ett ungdomskontrakt med Umeå FC.

Bror Nilsson, 16, kom till Umeå FC:s verksamhet från moderklubben Umedalens IF inför denna säsong. Under säsongen har han varit en bärande spelare i U17-laget som fixade nytt kontrakt i U17 Allsvenskan. Under 2022 har han spelat 23 matcher i U17 Allsvenskan. Kontraktet gäller över säsongen 2025.

Felix Rhodin, 17, kom till Umeå FC:s verksamhet inför säsongen 2021 från moderklubben GUIF. Fjolårssäsongen förstördes av skador men där han i år tidigt blev uppflyttad till U21-truppen. Under 2022 har han spelat sex matcher i U17 Allsvenskan och nio matcher i division 2. Han var även kallad på landslagsläger under säsongen. Kontraktet gäller över säsongen 2024.

Tintin Lindgren, 15, kom till Umeå FC:s verksamhet under säsongen 2022 från moderklubben Ersmarks IK. Han blev snabbt en bärande spelare i U17-laget där han endast 15 år gammal även fick göra division 2-debut. Han har spelat nio matcher i U17 Allsvenskan och en match i division 2. Under säsongen blev Tintin även uttagen till det svenska Future Team-landslaget till UEFA utvecklingsturnering där de spelade mot Wales, Danmark och Belgien. Kontraktet gäller över säsongen 2025.

Adam Chennoufi:
– Det är jätteroligt att vi lyckats säkerställa en framtid där vi får jobba med dessa tre talangfulla spelare. Dom har tagit stora kliv på kort tid här och det ska bli kul att följa deras resa framåt.
– Vi är stolta över att dom har valt att stanna i Umeå och Umeå FC:s verksamhet trots intresse från andra klubbar. Det är ett bevis på att vi gör något bra. Detta följer även den långsiktiga strategin med att fostra och utbilda Umeå-killar till att bli bärande spelare i vårt representationslag som ska spela elitfotboll.